5 udtryk du skal kende, før du tager et kviklån

5 udtryk du skal kende, før du tager et kviklån

For at kunne vurdere et kviklån bedst muligt, skal du have styr på en række forskellige begreber. Det gælder for eksempel ÅOP, kreditomkostninger, løbetid med mere. Hvis du ikke er helt sikker på disse begreber, kan du få en nærmere uddybning i denne guide.

ÅOP – Årlige omkostninger i procent

Et af de vigtigste begreber at kende til, når du skal tage et kviklån, er årlige omkostninger i procent – eller ÅOP som er forkortelsen. ÅOP viser dig omkostninger ved lånet i procent. Det smarte ved at kigge på ÅOP’en er, at du ikke her kun får vist renten, men alle omkostningerne ved kviklånet. Alt som oprettelsesgebyr, administrationsgebyr og så videre er indregnet i ÅOP’en.

Kreditomkostninger

Kreditomkostninger er som ÅOP en enormt vigtig sats at se på, inden du tager et kviklån. Kreditomkostninger er i princippet det samme som ÅOP, du får bare ikke en procentsats for omkostningerne men i stedet et fast beløb. Kreditomkostningerne er heller ikke beregnet årligt men i stedet for hele lånet perioden. Ved at se på kreditomkostningerne ved du sort på hvidt, hvor mange penge af tilbagebetalingen, der går udelukkende til renter og gebyrer. Derfor er dette tal enormt vigtigt at se på, når du skal finde det billigste kviklån.

Tilbagebetaling

Hvis du ønsker at vide, hvor mange penge du skal betale tilbage i alt, så er det satsen for tilbagebetaling, du skal se på. Tilbagebetalingen er et godt pejlemærke, hvis du indhenter tilbud på flere forskellige lån på det samme beløb. Skal du låne 20.000 og indhenter tilbud fra 3 udbydere, kan du ved at se på tilbagebetalingen se, hvem der tilbyder dig det bedste kviklån.

Løbetid

Løbetiden på et lån er hele den periode, lånet løber I. Løbetiden på et kviklån kan være på alt fra få måneder og op til 7-8 år. Løbetiden er rigtig vigtig, når du skal ansøge om et lån. Den har nemlig indflydelse på udgifterne til lånet. Jo længere løbetid jo flere renter og gebyrer skal du også betale. Du skal dog være opmærksom på, at en kortere løbetid også betyder højere månedlige afdrag.

RKI & Debitor Registret

Når du udfylder en ansøgning til et kviklån, vil der oftest stå, at du ikke må være registreret i RKI eller i Debitor Registret. RKI og Debitor Registret er 2 skyldnerregistre, hvor du kan blive registreret, hvis du ikke har betalt dine regninger. Står du i et af de registre, så vil du altså ikke kunne låne penge det pågældende sted. Er du ikke registreret, så kan du blot færdiggøre din ansøgning. Der findes et par udbydere herhjemme, der tilbyder kviklån på trods af RKI. Denne type låner bliver hos de fleste udbydere markedsført under betegnelsen ”kautionistlån”.